novasub.si

NOVA SUB - oddelek namenjen športnim potapljačem

Tečaj tehničnega potapljanja - TXR Extended Range

Vstopni tečaj v tehnično potapljanje po programih TXR predstavlja tečaj XR EXTENDED RANGE. Tečaj združuje osnove tehničnega potapljanja in dekompresijske postopke in je najobširnejši, najdaljši, najbolj zahteven in tudi najpomembnejši tečaj tehničnega potapljanja. Tečaj XR Extended Range predstavlja temelje tehničnega potapljanja, v nadaljevanju se samo še nadgrajuje s tečaji kot Normoxic Trimix in mogoče Hypoxic Trimix.

Več ...
 

Nova sub - Tri porte na Korčuli (26.10.–31.10.)

Tudi letos vas vabimo na jesensko Nova subovo potapljanje na otoku Korčula, v zalivih Tri porte, kjer domuje istoimenski diving center.
Na pot gremo 26. oktobra, vračamo pa se 31.oktobra 2017. Potapljali se bomo, predvidena sta dva potopa na dan, v akvatoriju otoka Korčule, predvsem na jugozahodni in zahodni strani otoka, lokacije so lepe, atraktivne, morje je neverjetno bistro in še precej toplo ( cca 20 st. ), skratka potopi na ne preveč oddaljenih lokacijah so izjemno lepi.

Več ...
 

Tehnični potopi TXR Teama Slovenija v septembru in oktobru.

Delno smo »odprli«, govorim o skupinskih potopih TXR Teama Slovenije, jesensko - zimsko sezono tehničnih potopov s nekaterimi globjimi in daljšimi potopi v Franciji, sezono pa nadaljujemo s potopi v Jadranu.
V septembru in oktobru zaenkrat planiramo dva dogodka, če se bo »izšlo« pa še kakšnega več. Kot rečeno pa zaenkrat planiramo :

 • 22.- 23. septembra smo na »trening« potopih v Šilu na Otoku Krk
 • 24. septembra planiramo tehnični potop na razbitino Kalliopi ali Vis v Kvarnerju
 • 13. – 15. oktobra smo na Rabu ( KRON diving ) kjer planiramo tehnične potope na globoke wrecke MFP pri Rabu in wreck Nanos ( rezervni datum je teden dni kasneje ).
Več ...
 

KRK 2017

Za nami je prijeten in uspešen dogodek, Nova subov »Mini potapljaški tabor« KRK 2017. Tokrat smo ta pet dnevni dogodek prvič izvedli na Krku, in čeprav nas je malo »zafrkavala« burja je bilo vse skupaj odlično. Hvala vsem udeležencem, bilo nas je 30 potapljačev in spremljevalcev, hvala pa tudi »staffu« potapljaške barke in pot. centra OLIGA dive.


 

Potapljaški tečaji od julija do novembra

V nadaljevanju vam posredujemo okvirne datume kdaj imamo namen organizirati , oziroma kdaj se začne določen potapljaški tečaj. Datumi se nanašajo na organizacijo in izvedbo tečajev v SSI potapljaškem centru Nova sub v Črnučah.

 • 03. 07. - Začetniški tečaj Potapljač odprtih voda ( SSI Open Water Diver )
 • 03. 08. - Začetniški tečaj Potapljač odprtih voda ( SSI Open Water Diver )
 • 07. 08. - Tečaj potapljaške specialnosti Prepoznavanje stresa in reševanje ( SSI Stress & Rescue )
 • 17. 08. - Tečaj tehničnega potapljanja Technical Extended Range – Hypoxic Trimix
 • 29. 08. - Tečaj potapljaških specialnosti in Napredni potapljač odprtih voda ( SSI AOWD tečaj )
 • 12. 09. - Začetniški tečaj Potapljač odprtih voda ( SSI Open Water Diver )
 • 03. 10. - Tečaj Tehničnega potapljanja Tecnical Extended Range – Normoxic Trimix
 • 10. 10. - Tečaj tehničnega potapljanja XR Extended Range
 • 07. 11. - Tečaj potapljaške specialnosti Znanost o potapljanju ( SSI Scince of Diving )

Informacije, prijave : Tel.: 041 / 724 370, e naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript.

 

Klubska obvestila Št. 6 / 17

Murter 2017 - klubski potapljaški tabor (od 22. – 25. 06. 2017)
Potapljaški tečaji (08.06.- Potapljač odprtih voda,..)
Lastovo – potapljaške počitnice na otoku Lastovo
Potapljanje na Krku (celodnevni potapljaški izlet, sobota01.07.)

Več ...
 

Lastovo - Vabilo na potapljaške počitnice

Tudi letos vas v začetku poletja natančneje od 8. do 15. julija 2017 vas vabimo na potapljaške počitnice na otok Lastovo, marsikdo ga imenuje tudi »zadnji potapljaški paradiž » na Jadranu. Lanskoletna izkušnja je bila odlična, in letos se zopet podajamo na ta prečudoviti oddaljeni jadranski otok.

Več ...
 

Čistilna akcija Blejskega jezera

Društvo za podvodne dejavnosti DPD BLED organizira v soboto 27. 05. 2017 tradicionalno 24. akcijo čiščenja dna in obrežja Blejskega jezera.

Zbirno mesto bo tokrat od 8. 30 do 9. 30 pred Infrastrukturo Bled, Rečiška cesta 2 na Bledu, kjer bomo parkirali vozila in oddali opremo. Ob 10. 00 uri pa bomo na šestindvajsetih lokacijah okoli Blejskega jezera začeli s pobiranjem odpadkov iz jezera in odstranjevanjem vsiljive tujerodne školjke potujoče trikotničarke (Dreissena polymorpha). Po zaključku akcije kot vsako leto sledi tradicionalni družabni piknik s srečelovom.

 

Nova sub - Kostrena

V nadaljevanju vam posredujemo nekaj kratkih klubskih obvestil.
KOSTRENA - V četrtek 27. 04. organiziramo »otvoritveno« klubsko potapljanje v Kostreni pri Reki. Logistika v DCK in tudi potapljaški lokacija, potapljamo se z obale, je odlična za takšne vrste »otvoritveni« potop, tudi malo manj ugodno vreme običajno ni problem. Dobimo se okoli 10.ure v potapljaškem centru Kostrena, se »ekipiramo« in naredimo potop. VABLJENI !
LOŠINJ - Ekipa Nova subovih tehničnih potapljačev TXR Team Slovenija se 5. do 7. maja odpravlja na potapljanje na Lošinj. Lokacija kjer se bomo potapljali, predvidoma je to wreck Pascoli, je primerna tudi za izkušene športne potapljače, torej če koga mika naj se nam pridruži.
FRANCIJA - Počasi se iztekajo prijave za letošnje potapljanje v Franciji na območju narodnega parka Port Cros. Ekipa je že v veliki meri formirana, če bi se nam še kdo pridružil naj se čim prej odloči in prijavi !

 

Nekaj kratkih obvestil

Klubske nalepkice in članske izkaznice za nove člane - Obveščamo vas, da na razpolago nove aktualne nalepkice za klubske članske izkaznice, novi člani pa lahko prevzamejo svoje klubske članske izkaznice.
Tudi letos bomo poizkusili za člane kluba pripraviti čim več ugodnosti, mogoče se boste morali kje tudi identificirati s člansko izkaznico, zaradi tega morda ne bi bilo napak, če prevzamete svojo nalepkico, sedaj ali kasneje!

Več ...
 

Čestitamo novim asistentom inštruktorja

Po daljšem času smo dobili v SSI potapljaškem centru in tudi klubu NOVA SUB nove Dive Control Specialiste ( Dive Con ), ki so obenem tudi AI – Asistenti Inštruktorja potapljanja.
Po dva meseca dolgem tečaju in z obilo volje in prizadevnosti so, moramo reči, zelo uspešno tečaj končali in osvojili to visoko Dive Professional kategorijo SAŠA KAJŽER, PETER KOVAČIČ in ALEŠ ZUPANČIČ.
ČESTITAMO novim DCS – AI jem in jim želimo obilo uspeha in zadovoljstva pri »delu« z bodočimi potapljači !

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

banner davcna

Facebook

FB_logo

Nova Sub na YouTube

Kdo je prisoten

Prisotni 8 gostov .

Prijava