novasub.si

Domov SSI TXR team

SSI TXR TEAM - oddelek namenjen tehničnim potapljačem

Potopi TXR Team Slovenije v aprilu

E-pošta natisni

V mesecu aprilu zaenkrat planiramo sledeče potope:

 • 14. april - »prvenstveni« potop na wreck Adrio na vzhodni obali Krka. Šli bomo s potapljaškim centrom Dive side iz Novega Vinodolskega. Število potapljačev je omejeno, 10 na barko, ker je prijav že sedaj več bomo šli ali z večjo barko ali v dveh »rundah«, eni zgodaj dopoldan, drugi zgodaj popoldan. Potop je primeren za vse XR tech. potapljače, maksimalna globina wrecka je cca 44m. Še sprejemamo prijave!
 • 21. april - Zopet bomo poizkusili na wrecku Regolo. Na ta potop gremo z barko Oliga iz Punata in je še nekaj, ne pa prav veliko, prostih mest ( potop je primeren samo za TX tehnične potapljače ). Sprejemamo prijave.

Oba wrecka ležita na vzhodni strani Krka v Podvelebitskem kanalu in tam je problem »Senjska burja«. Torej ob ugodni napovedi gremo tja, drugače bomo šli na kakšen drug wreck.

Več ...
 

TXR Team Slovenije - potopi in sestanek

E-pošta natisni

Načrtovani potopi TXR Teama Slovenije v marcu 2018 in sestanek teama

V marcu 2018 načrtujemo nekaj tehničnih potopov, oziroma aktivnosti, radi bi vas obvestili kaj »pripravljamo«.

Več ...
 

TXR Team Slo. - potopi v oktobru

E-pošta natisni

Jesenska sezona tech. potopov« v polnem razmahu objavljamo »obvestilo« o nekaj planiranih potopih TXR Teama Slovenija:

 • V soboto 28. 10. Smo v Kostreni na »trening potopih«, seveda ste tako kot vedno vabljeni vsi »sodelujoči« v TXR Teamu Slovenija.
 • V torek 31. 10. ( rezervni datum je 4. 11. ) bi organizirali potop na wreck Kalliopi v Vratih Kvarnerja.

Tehnične potope načrtujemo tudi v mesecu novembru in decembru, vse do zaključnega letnega potopa, ki je planiran 26. 12. 2017 na Krku.
Seveda vas bomo o »planih« pravočasno obvestili, če pa dobimo z vaše strani kakšno sugestijo kam in kdaj bomo pa seveda to poizkusili upoštevati.

 

Tečaj tehničnega potapljanja - TXR Extended Range

E-pošta natisni

Vstopni tečaj v tehnično potapljanje po programih TXR predstavlja tečaj XR EXTENDED RANGE. Tečaj združuje osnove tehničnega potapljanja in dekompresijske postopke in je najobširnejši, najdaljši, najbolj zahteven in tudi najpomembnejši tečaj tehničnega potapljanja. Tečaj XR Extended Range predstavlja temelje tehničnega potapljanja, v nadaljevanju se samo še nadgrajuje s tečaji kot Normoxic Trimix in mogoče Hypoxic Trimix.

Več ...
 

Tehnični potopi TXR Teama Slovenija v septembru in oktobru.

E-pošta natisni

Delno smo »odprli«, govorim o skupinskih potopih TXR Teama Slovenije, jesensko - zimsko sezono tehničnih potopov s nekaterimi globjimi in daljšimi potopi v Franciji, sezono pa nadaljujemo s potopi v Jadranu.
V septembru in oktobru zaenkrat planiramo dva dogodka, če se bo »izšlo« pa še kakšnega več. Kot rečeno pa zaenkrat planiramo :

 • 22.- 23. septembra smo na »trening« potopih v Šilu na Otoku Krk
 • 24. septembra planiramo tehnični potop na razbitino Kalliopi ali Vis v Kvarnerju
 • 13. – 15. oktobra smo na Rabu ( KRON diving ) kjer planiramo tehnične potope na globoke wrecke MFP pri Rabu in wreck Nanos ( rezervni datum je teden dni kasneje ).
Več ...
 

TXR Team Slovenije - okvirni potopi

E-pošta natisni

V nadaljevanju objalvjamo nekaj datumov tehničnih potopov v letu 2017 za katere smo se odločili na nedavnem sestanku Nova subovih »tehničarjev«:

 • 18. marec - Wreck Caliopi v Kvarnerju ( rezervni datum je 19. 03 )
 • 01. april- Wreck Stella Polare ( TA 36 ) !!!!??
 • 15. - 17. april - Lošinj – tehnični potopi na wrecku Caliopi in K. Didrichen ( rezervni datum je 21. – 23. 04 )
 • 05. - 07. maj - Wreck Ninuci in wreck Zagreb
 • 01. - 04. junij - Tehnični potopi na otoku VIS ( B17G, wreck Brioni in Ursus )
 • 22. - 23. junij - Murterski wrecki
 • 02. - 09. sept. - Wreck M.Haven in wrecki »Port Crosa« - Francija !?
 • 19. - 22. okt. - Rab – wreck MFP, Euterpe, Albania
 • 26. dec. - Zaključek leta na barki Oliga
Več ...
 

Potop na wreck Nanos - zahvala

E-pošta natisni

V soboto ( 26. 11. ) nam je v dobrih razmerah, čeprav na prvi pogled ni tako kazalo, uspel daljši čas načrtovan potop na wreck Nanos v Kvarneriču.

Zadnjič posodobljeno ( 28.11.2016 ob 13:11 ) Več ...
 

Tečaj za Voditelje potapljanja – SSI Dive Guide

E-pošta natisni

Izkušene potapljače, ki bi radi napredovali, storili korak naprej in se izpopolnili v potapljaških znanjih vabimo v tečaj » SSI Dive Professional«, tečaj za Voditelje potapljanja ( SSI Dive Guide ).
V prilogi vam posredujemo kratek opis tečaja, ki je vstopni tečaj v tako imenovani »Dive Professional » program, kjer se spoznavamo z znanji, ki jih potrebujejo in posedujejo visoko usposobljeni športni potapljači.
Tečaj za SSI Dive Guide se v SSI pot. centru Nova sub v Črnučah začne 19.septembra 2016.

Več ...
 

TXR TEAM SLOVENIJA - Potopi v marcu 2016

E-pošta natisni

Tech. potop na wreck AMBROSIA ali VIS - Ker nam je minulo soboto potop na wreck VIS odnesla burja bomo poizkusili tehnični potop izvesti v soboto 19. 03. 2016. Odločamo se med lokacijo wrecka VIS v Vratih Kvarnerja ali potopom na wreck Amrosia ( raziskovalni potop na lokacijo wrecka, ki še ni imela »obiska« potapljačev ), južno od Baške blizu otoka Krk. Trenutno imamo zagotovljeno logistiko na obe lokaciji, do torka se moramo odločiti, seveda je odločitev pogojena tudi z vremensko napovedjo.
Ker moramo zopet zbrati ekipo in rezervirati barko prosim vse, ki bi šli v soboto 19. 03. 2016 na tech. potop, da mi do torka 15. 03. 2016 sporočijo ali bi šli zraven in tudi katera lokacija jih bolj zanima !

Wreck NUMIDIJA in ROMANIJA – Dogovorjeni smo, da gremo v soboto 26. 03. 2016 na »Full day« potapljanje iz Rovinja na zelo malo obiskane wrecke Numidija in Romanija ( max. globina – 40m ). Zaenkrat kaže, da se bo na potop šlo iz Rovinja z manjšo barko, in če bo tako je barka polna, torej prostih mest na potapljaški barki ni več. Če bo prišlo do spremembe sporočimo.

 

TXR Team - Eluksiranje "stage" in nalepke

E-pošta natisni

Ponovno »zbiramo« naročila za nalepke z imeni, ki jih v našem teamu lepimo na jeklenke in »stage«. Večja nalepka z imenom stane 3 €, manjša za manjše dele opreme ( argon jeklenka, škatle z orodjem, itd ) pa stane cca 1 €. Naročila čakam do 25. februarja 2016 potem gre zadeva v realizacijo.

Več ...
 

TXR Team Slovenija - Dodatni termini za tech. potope v letu 2016

E-pošta natisni

Pred dnevi smo se na druženju TXR Teama Slovenija pri družini Potočnik – Koršič dogovorili za nekaj dodatnih »datumov«, oziroma predlogov za tehnične potope na wreckih v letu 2016. Ker največkrat naše tehnično potapljanje »odnese« neugodno vreme so datumi okvirni, seveda pa je prostor tudi za rezervne datume in nove predloge. V zadnjem času nam gre kar dobro tudi iskanje, recimo lahko tudi raziskovanje ali še bolje potapljanje, na novih še neraziskanih wreckih. Dogovorili smo se, da imajo takšni potopi glede na situacijo ali »nujnost« potapljanja na takšni lokaciji, prednost !

Zadnjič posodobljeno ( 12.02.2016 ob 10:23 ) Več ...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

banner davcna

Facebook

FB_logo

Nova Sub na YouTube